Brojni sustavi

Iz Peugeota stiže novo komercijalno vozilo

AutoMoto / Testovi | 17. 04. 2016. u 07:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peugeot je predstavio najnovije izdanje svog lakog komercijalnog vozila koje će biti dostupno u verzijama Van, Crew, Platform i Combi.

Baziran na EMP2 mehaničkoj platformi, novi Expert ima tovarni kapacitet i do 6,6 m3, uz maksimalnu nosivost do 1.400 kg. U ponudi su i verzije koje pored teretnog dijela imaju putničku kabinu sa dva ili tri reda sjedišta, prenosi B92.

Motorizacija se sastoji od BlueHDi dizelaša. Osnovna varijanta opremljena je 1.6 litarskom jedinicom sa 95 ks (70 kW), dok se snaga na točkove prenosi putem petobrzinskog manualnog ili šestostupanjskog automatskog ETG6 mjenjača. U ponudi je i jača verzija ovog motora, sa 115 ks (85 kW), u kombinaciji sa šestobrzinskim manualnim mjenjačem.

Za zahtjevnije zadatke, tu je i 2.0 BlueHDi, dostupan u opcijama sa 120 ks (88 kW), 150 ks (kW) i 180 ks (132 kW). Za prve dvije varijante, Peugeot je odabrao šestostupanjski manualni mjenjač, dok je nasnažniji motor povezan sa automatikom sa 6 brzina.

Kupci mogu birati između standardne dužine karoserije i produženih verzija, dok u kabini u zavisnosti od opcije, može da se smjesti 2-9 osoba. Varijanta Expert Platform Cab ima međuosovinsko rastojanje od 3,27 m i kompatibilna je sa brojnim karoserijskim konverzijama.

Što se tiče sadržaja u kabini, na raspolaganju je novi multimedijalni sustav sa sedmoinčnim ekranom osjetljivim na dodir, TomTom navigacijom, i Apple CarPlay i MirrorLink sustavima koje omogućavaju povezivanje sa smartphone uređajima.

Sigurnost je poboljšanja uvođenjem brojnih sustava asistencije, poput tehnologije prepoznavanja prometnih znakova, automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, sustavom upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, automatskog uključivanja/isključivanja dugih svjetala...

Službena premijera najnovije verzije modela Peugeot Expert održat će se krajem travnja, na sajmu komercijalnih vozila u Birminghamu.

Kopirati
Drag cursor here to close