Novosti

Iz Volkswagena stiže top model

AutoMoto / Testovi | 14. 10. 2015. u 11:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjenci skandala sa dizel motorima, njemački proizvođač je najavio slijedeću generaciju svoje top limuzine. Sastanak upravnog odbora, na kome je odlučeno da grupacija smanji planirane godišnje investicije za milijardu eura, čelnici Volkswagena iskoristili su i da najave novi Phaeton.

Priopćeno je da će luksuzna limuzina biti opremljena "slijedećom generacijom sustava asistencije i najnovijim tehnologijama povezivosti".

Njemački proizvođač nije otkrio kada će nasljednik aktualnog modela stići u prodajne salone, ali je najavio da će novi Phaeton biti "top model u gami Volkswagena tijekom čitavog narednog desetljeća", što znači da će biti predstavljen do 2020.

Osim konvencionalnog W12 benzinca, kupcima će biti ponuđena i verzija sa električnim pogonom. Autonews je u kolovozu prenio da je Volkwagen odložio Phaeton 2 zbog prevelikih projektiranih troškova proizvodnje.

Aktualna verzija koja je u prodaji od 2002. nije se proslavila na tržištu. Ovaj model nije uspio privući očekivan broj kupaca, a 2014. širom svijeta isporučeno je svega 4.000 vozila, ili 30 posto manje nego u 2013. godini, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close