Najave

Svjetske premijere iz Citroena u Frankfurtu

AutoMoto / Testovi | 08. 09. 2015. u 19:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marka DS priredit će pravi događaj na Frankfurtskom salonu automobila i po prvi put će svijetu predstaviti tri novosti: Novi DS 4 i DS 4 Crossback, DSV-01 i jedno veliko iznenađenje koje će se otkriti u utorak, 15. rujna u 15 sati na tiskovnoj konferenciji. Susret se održava u osmom paviljonu Frankfurtskog velesajma od 17. do 27. rujna (15. i 16. rujan namijenjeni su za novinare).

U prostoru obilježenom elegancijom, francuskim umijećem, tehnologijom i avangardom marka DS sudjelovat će na 66. izdanju Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu. Za tu će prigodu premijerno predstaviti Novi DS 4 i DS 4 Crossback, DSV-01 – posve električni trkaći automobil za Formulu E – i izložbeni automobil koji će biti otkriven u utorak, 15. rujna 2015. u 15 sati.

Od samog lansiranja 2011., DS 4 bio je jedinstveno ostvarenje nagrađeno prestižnim titulama 'Najljepšeg automobila godine' i 'Najljepše unutrašnjosti' na Međunarodnom festivalu automobila, a tim putem i nastavlja uz dvije različite i komplementarne izvedbe: Novi DS 4, vrhunska, dinamična i profinjena limuzina, te DS 4 Crossback, čiji je karakter u duhu uglađenog pustolova zahvaljujući podvozju povišenom za 30 mm, velikim crnim kotačima i posebnim pustolovnim elementima karoserije (oblogama blatobrana, spojlerima i krovnim nosačima).

Uz Novi DS 4 i DS 4 Crossback, marka DS daje se u pohod na segment vrhunskih kompakata. Novi DS 4: profinjen i jedinstven po mogućnostima personalizacije, stilu i dinamičnosti Novi DS 4 nudi jedinstven oblik, fluidne, oblikovane i elegantne linije, posebno uz kromirane elemente na karoseriji (prednja maska, te prednji i stražnji odbojnik, bočne letvice, okviri stakala...). Novog, snažnijeg stava, naglašenog širokim kotačima smještenim u kutovima vozila, te prepoznatljivog stila (sjajnog), Novi DS 4 ima sve adute vrhunske limuzine i jamči doživljaje i užitak u vožnji.

DS 4 Crossback: Zahvaljujući svojoj polivalentnoj konstrukciji i dizajnu, DS 4 Crossback osmišljen je za klijente koji su u potrazi za zajamčenom pustolovinom, u gradu i izvan njega. Taj automobil svoj status 'uglađenog pustolova' potvrđuje trima snažnim stilskim elementima: podvozjem povišenim za 30 mm, velikim crnim kotačima, oblogama blatobrana, crnim prednjim krajem i spojlerom, posebnim sivim krovnim nosačima, vidnim poljem proširenim prema gore zahvaljujući panoramskom vjetrobranskom staklu (45°), crnim vanjskim osvrtnim zrcalima, posebnim pragovima vrata, tepisima. Svjetlucavim i izražajnim bojama (narančastom Tourmaline) DS 4 Crossback nudi alternativu klasičnim limuzinama iz segmenta.

Novi DS 4 i DS 4 Crossback prvi su modeli DS (i prvi automobili grupe PSA) koji kao veliku novost uvode protokol CarPlay® kompatibilan s najnovijima uređajima Apple iPhone, navedeno je iz Citroena Slovenija.

Kopirati
Drag cursor here to close