DVD Buna

DVD Buna ima novo vodstvo

Održana II. Izborna skupština DVD Buna na kojoj je izabrano novo vodstvo za sljedeće mandatno razdoblje od četiri godine
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 07. 2024. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

II. Izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buna održana je u srijedu u Domu kulture na Buni.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Buna osnovano je 29. lipnja 2015. godine, a ljubav prema svom mjestu je ono što je naše dobrovoljce-vatrogasce spojilo i vodilo sve ove godine u svome radu.

Za  sve ove godine svog djelovanja DVD Buna je prepoznato kao bitan faktor protupožarne zaštite, kako od lokalne zajednice, tako i od Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, te nadležnih institucija sustava civilne zaštite u Mostaru i HNŽ-u.

U sklopu DVD Buna djeluje Vatrogasna postrojba DVD Buna koja broji 16 certificiranih dobrovoljnih vatrogasaca za gašenje otvorenog požara i sportska sekcija Mladi s Bune koja je dala novu dimenziju radu DVD Buna organizacijom sportskih aktivnosti.

Foto: PR / DVD Buna

''Od osnutka do danas, Vatrogasna postrojba DVD Buna je zabilježila preko 200 intervencija gašenja otvorenog požara, a svojim radom i zalaganjem pomažemo u provođenju brojnih aktivnosti na Buni, kako bi bili efikasan servis zajednici kojoj pripadamo.

Naime, pripadnici DVD Buna ne gase samo vatru već se svojim djelovanjem uključuju u sve pore društva: dobrovoljni rad, humanitarni rad, organiziranje čišćenja i uređenja okoliša, uređivanje zajedničkih prostora (dječja igrališta, društvenih prostora, okoliša oko značajnih objekata), uređenje šetnica, plaža-kupališta, parkova i sl.

Uz druženje i zabavu učimo o vatrogastvu, protupožarnoj preventivi, razvoju osjećaja humanosti i pomoći bližnjima, a provoditi ćemo i dalje aktivnosti na razvoju svijesti građana o protupožarnoj zaštiti provođenjem edukacija za stanovnike Bune, a i za naše nove članove, navode iz DVD Buna.

U radu skupštine, kao gosti, sudjelovali su sa svojim suradnicima Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ i Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne Vatrogasne postrojbe Mostar, kojima su ovom prigodom uručene zahvalnice za nesebičan doprinos u radu i opremanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buna.

Dobrovoljno Vatrogasno društvo Buna u sljedeće četiri godine vodit će Antonio Zlomislić, Nikola Krtalić i Luka Laštro kao članovi Upravnog odbora DVD Buna uz Nadzorni odbor DVD Buna, koji čine Stipe Andačić, Miro Perić i Zeljko Puljić, za predsjednika Skupštine DVD Buna izabran je Dražan Krešić. 

Ovim putem želimo uputiti jedno veliko hvala svim članovima DVD Buna za nesebičan rad i zalaganje, svim gospodarstvenicima koji su podupirali naš rad, svim medijskim prijateljima koji su kroz svoje medije širili pozitivnu sliku o našem radu i svim službama od Grada Mostara, preko Županije HNŽ, pa do Federacije koji su potpomogli u opremanju i obuci pripadnika DVD Buna, poručili su iz ovoga DVD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close