Kordić

Sastanak o Uborku: Vrtimo se oko jedne te iste priče

''Očekujem s njihove strane da povuku tu tužbu kako bismo mi mogli nastaviti proces plana prilagodbe na Uborku i da riješimo taj problem konačno'', rekao je Kordić.
Gospodarstvo / Ekologija | 06. 07. 2022. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vrtimo se oko jedne te iste priče da zahtjevi koji se trenutno stavljaju pred grad Mostar nisu realni za ispoštovati i ne mijenjaju suštinski priču oko plana prilagodbe deponije Uborak'', rekao je za bljesak.info mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Naime, u gradskoj Vijećnici održan je radni sastanak sa predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), nevladinim sektorom, koji je uključen u proces rješavanja problema na deponiji Uborak.

Kako je potvrdio Kordić, u srijedu ujutro je održan sastanak s, kako je rekao Kordić, ''svim udruženjima koja su pokazala potrebu za jednim ovakvim sastankom'' na temu deponije Uborak i njezine sanacije.

''Imali smo jedan konstruktivan razgovor. Nadam se da su možda neke stvari koje su do sad bile nejasne ponovno razjašnjene. Očekujem s njihove strane da povuku tu tužbu kako bismo mi mogli nastaviti proces plana prilagodbe na Uborku i da riješimo taj problem konačno'', rekao je Kordić rekavši kako je vidio ''tračak dobre nade ili volje s njihove strane''.

''Možda nisu razumjeli dio priče koju mi radimo zadnjih godinu i pol dana. mislim da je i njima sad puno jasnije. Vidim nekakvu pozitivnu nadu, nekakvu pozitivnu emociju da možda ipak bude razuma da povuku tužbu i da mi krenemo dalje u proces'', rekao je.

Aktivist Marin Bago objavio je pak sa sastanka kako su na njemu su predstavnici EBRD-a, gradske administracije, privatnih kompanija koji rade analize možemo li dobiti novac.

''Koliko vidim mediji nisu dobili poziv da prate proces, građani također nisu informirani o ovome… Ne znam znaju li gradski vijećnici?… Moj stav je jasan, ne može se riješiti problem deponije dok se komunalne aktivnosti ne vrate u zakonske okvire, ne može se na taj način upravljati otpadom. Ne može se praviti kuća ako nema temelja, ni pravnih ni poslovnih i ako ne poštujemo prirodu…'', napisao je Bago.

 

Ranije su iz Udruženja 'Jer me se tiče', koje ne želi povući tužbu protiv Grada objavili kako traže da se sanira i zatvori deponija Uborak u najskorijem roku, iznađe nova lokacija za deponiju koju treba upisati u Prostorni plan Grada i županije te obrisati postojeću deponiju iz Prostornog plana.

Time bi se, naveli su stvorili i preduvjeti za povlačenje tužbe.

Kopirati
Drag cursor here to close