57 izlagača

7. sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva otvoren u Mostaru

Ovogodišnji sajam održan je pod motom Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko!
Gospodarstvo / Flash | 12. 06. 2024. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ministarstva za pitanja branitelja i Referalnog centra branitelj/borac ''Zadrugar'' danas je na šetnici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru otvoren 7. Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva.

Na sajam se prijavilo 57 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz Republike Hrvatske.

Foto: Bljesak.info / 7. sajam braniteljskog poduzetništva

Oni su predstavili ponudu proizvoda braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Prvi se nazočnima obratio direktor Referalnog centra Damir Radić koji je predstavio aktivnosti centra na promoviranju i osnaživanju braniteljskog zadrugarstva kao posebnog oblika socijalnog poduzetništva ali i drugih vidova uključivanja branitelja u gospodarske procese.

Nakon njega prigodnim su riječima nazočne pozdravili i ministri branitelja sa županijske i federalne razine Đuro Prkačin i Nedžad Lokmić.

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Đuro Prkačin rekao je da Ministarstvo, uz potporu Vlade HNŽ-a, u kontinuitetu poduzima mjere u poticanju osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, kao i na poticanju samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kako bi djelomično ili u cijelosti ostvarili egzistenciju za svoju obitelj.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Nedžad Lokmić iskazao je čast i zadovoljstvo što je i ove godine dio Sajma braniteljskog poduzetništva.

Direktor Referalnog centra branitelj/borac ''Zadrugar'' Marijan Brajković naglasio je kako se danas predstavljaju proizvodi koji potječu iz braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta te proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Kako je istaknuo, na sajmu se predstavlja više od 60 izlagača iz Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te Republike Hrvatske.

Sajam braniteljskih zadruga svečano je otvorila Marija Buhač, predsjednica Vlade HNŽ-a.

Uz želju da izlagači uspješno promoviraju svoje proizvode i sklope partnerstva koja će poboljšati njihovo poduzetništvo, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač naglasila je kako će županijska Vlada uvijek podržavati ovu razinu organiziranja branitelja.

''Mi smo još u svojim programskim smjernicama kao jednu od ključnih odrednica definirali trajnu skrb o svim sudionicima Domovinskog rata. U tom kontekstu zadovoljna sam načinom na koji Ministarstvo branitelja provodi sve programe u smislu zdravstvene skrbi, socijalne zaštite, samozapošljavanja i drugih programa, a posebno sam ponosna na činjenicu da smo kao Vlada donijeli Uredbu kojom smo oživjeli Zakon o dopunskim pravima branitelja i dali prednost u zapošljavanju svim sudionicima Domovinskog rata, a posebno obiteljima poginulih branitelja'', rekla je Buhač.

U glazbenom dijelu svečanog otvorenja nastupila je muška klapa Trebižat, a voditeljica programa bila je Ana-Marija Dedić.

Foto: Bljesak.info / Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva - Kupuj braniteljsko
Foto: Bljesak.info / Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva - Kupuj braniteljsko
Foto: Bljesak.info / Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva - Kupuj braniteljsk
Foto: Bljesak.info / Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva - Kupuj braniteljsko
Foto: Bljesak.info / Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva - Kupuj braniteljsko
Foto: Bljesak.info / Sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva - Kupuj braniteljsko

Šta Sajam obuhvaća

Inače, Sajam obuhvaća raznolik spektar aktivnosti, uključujući izložbe proizvoda i usluga, konzumiranje ili kupovinu domaćih ekoloških prehrambenih proizvoda od voća, šumskih plodova, likera za ljekovite i aperitivne namjene, voćnih rakija, sokova, vina, meda, kompota, proizvoda sušenog voća, mednih prerađevina i prirodne kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda, prerađevina od povrća, proizvoda od ljekovitih bilja (čajevi, kreme tinkture, jastuci od ljekovitog bilja), raznolike proizvode kućne radinosti, unikatnih drvenih i metalnih predmeta, kao i druge proizvode.

Kopirati
Drag cursor here to close