Donacija

Addiko banka donirala centru ''Los Rosales'' 15.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 14. 12. 2016. u 12:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Addiko Bank posjetili su u srijedu Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" te im tom prilikom uručili donaciju vrijednu 15.000 maraka.

Donacija će se koristiti za projekt adaptacije kuhinje i nabavku osnovnih profesionalnih kuhinjskih elemenata za potrebe Centra.

''Naša je ideja da osposobimo profesionalnu kuhinju u kojoj bi se pripremali obroci za 137 štićenika, što se trenutno radi u priručnoj kućnoj kuhinji koja je nije prilagođena za naše potrebe '',kazala je direktorica Centra Los Rosales Mirna Mezit.

Dodala je kako se drugi dio projekta odnosi na to da kuhinja bude peta radno-rehabilitacijska radionica gdje će štićenici stariji od 18 godina učiti kulinarske vještine.

''Ono što sam danas imala priliku vidjeti u Centru i što sam saznala iz razgovora s direktoricom Mezit me je dodatno učvrstilo u uvjerenju da Los Rosales zaslužuje podršku šire zajednice. U Addico banci veliku podršku posvećujemo donatorskim projektima, a Centar Los Rosales bio je visoko na listi naših prioriteta i sretna sam što imam priliku u ime Addiko banke uručiti donaciju'', izjavila je direktorica Addiko banke Sanela Pašić.

Ona se danas također upoznala i s radom i strukturom Centra u čijem sastavu djeluju - osnovna škola, vrtić, četiri radno-rehabilitacijske radionice, te rezidencijski smještaj.

Inače, Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar, osnovan je 1997. godine i opremljen donatorskim sredstvima. Osnovni ciljevi centra su socijalizacija, rehabilitacija, odgoj, obrazovanje, te radno osposobljavanje djece i mladih s posebnim potrebama.

Kopirati
Drag cursor here to close