Patrick Moon

Američki veleposlanik posjetio Eko centar Blagaj

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2012. u 21:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinski Klub Novi val Blagaj i Eko centar Blagaj u ponedjeljak je posjetio Patrick Moon veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik se upoznao s radom Omladinskog Klub Novi val u sklopu kojeg je Eko centar Blagaj, kao i projektima koji su implementirani u zadnjih 6 godina.

Cilj ove posjete je također podrška projektu pod nazivom ''Edukacijski program razmjene učenika Grada Mostara na temu okoliša 2012/2013'' koji je zasnovan na međuetničkoj razmijeni učenika osnovnih škola grada Mostara i ima za cilj da pokaže bogatstva različitosti istih kao i multietničnosti ali i jednakosti, upravo ono što predstavlja važnost kulture i biodiverziteta u Bosni i Hercegovini.

Također je istaknuto da ovaj projekt, koji je financijski podržan od strane Američkog veleposlanstva vrlo bitan za učenike i nastavnike grada Mostara.

Ovakav vid edukacija je prvenstveno bitan u stjecanju znanja i animiranja mladih ljudi i daljnjeg prenošenja na nove generacije, a sve s ciljem zaštite ugroženih vrsta.

Predstavnici Američkog veleposlanstva su izjavili da su oduševljeni Eko centrom Blagaj i projektima koji su do sada implementirani od strane Omladinskog Kluba Novi val Blagaj.

Kopirati
Drag cursor here to close