Početak radova

Apsolutni prioritet stavljanje u funkciju GP Bijača do 1. svibnja

Gospodarstvo / Flash | 08. 11. 2012. u 13:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Damir Hadžić razgovarao je danas u Sarajevu s pomoćnikom direktora Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH) Hajrudinom Lagumdžijom i direktorom JP Autocesta Ensadom Karićem o koordinaciji aktivnosti izgradnje GP Bijača u planiranom roku sa posebnim osvrtom na ubrzanje izvedbe potrebnih radova.

Dogovoreno je da će UNO BiH otkloniti formalno - tehničke nedostatke potrebne za ishođenje građevinske dozvole najkasnije u sljedećih sedam dana. Paralelno sa svim aktivnostima od nadležnog ministarstva će biti zatražena parcijalna dozvola kako bi nesmetano otpočeli zemljani građevinski radovi.

Jednoglasno je zaključeno da je apsolutni prioritet stavljanje GP Bijača u funkciju do 01. svibnja 2013. godine. U ovom trenutku ne postoje razlozi za eventualno kašnjenje. Na sastanku je analizirano i aktualno rješavanje pitanja pravomoćno oduzetih vozila koja se nalaze u skladištima UNO BiH.

Podaci dostavljeni Ministarstvu od UNO BiH nisu kompletni, te se nisu mogli tretirati kao validni u izradi analize postupanja s predmetnim vozilima. Za vozila čiji podaci postoje, UNO BiH se obavezala da će kompletne podatke dostaviti Ministarstvu komunikacija i prometa BiH najkasnije u roku od deset dana.

Nakon analize dostavljenih podataka, Ministarstvo će Vijeću ministara BiH dostaviti na razmatranje prijedlog odluke načinu rješavanja ovih vozila, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close