Zainteresiranost

Bh. gospodarstvenici se nadaju poslu u Kataru

Gospodarstvo / Flash | 12. 03. 2015. u 10:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Bezvizni režim BiH pruža brojne mogućnosti za državljane Katara, u smislu daljnjeg povećanja broja turističkih i poslovnih posjeta iz Katara', zaključio je veleposlanik Katara u BiH Rashida Mubaraka Al-Kawarija u razgovoru sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom.

Lagumdžija i veleposlanik Al-Kawari su izrazili zadovoljstvo jer su politički odnosi Bosne i Hercegovine i Države Katar vrlo dobri i u stalnom usponu, što je, kako su ocijenili, dobra osnova za unapređenje odnosa i u svim drugim oblastima, navedeno je u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U vezi s navedenim sugovornici su izrazili posebnu zainteresiranost dvije zemlje za unapređenje suradnje u oblasti ekonomije i turizma.

''Postojanje bilateralnih sporazuma iz oblasti ekonomije, poput Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i Sporazuma o zaštiti i promociji investicija'', su vrlo značajni ocijenili su Al-Kawari i Lagumžija ukazujući na potrebu zaključivanja novih, kao i održavanja sjednica Zajedničkog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i tehničku suradnju BiH i Katara.

Također Al-Kawari ukazuje na potrebu okončanja procedure usuglašavanja i zaključivanja Memoranduma o razumijevanju u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Katara.

Lagumdžija je također izrazio zainteresiranost Bosne i Hercegovine za sudjelovanjem bh. građevinske operative na poslovima izgradnje velikih infrastrukturnih objekata u Kataru.

Kopirati
Drag cursor here to close