Bio Suisse

BiH će izvoziti organske proizvode u Švicarsku

Gospodarstvo / Flash | 12. 03. 2015. u 15:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka organizacija Organska kontrola obavijestila je proizvođače koji namjeravaju izvoziti organske proizvode na tržište Švicarske kao Bio Suisse certificirane da je potpisala ugovor s International Certification Bio Suisse AG (ICB) iz Švicarske za provođenje kontrole radi provjere usuglašenosti proizvodnje s Bio Suisse standardom.

Organska kontrola je jedino bh. certifikacijsko tijelo koje je u listopadu 2011. službeno priznala Europska komisija za certificiranje organskih proizvoda u BiH i regiji za izvoz na tržište EU (EC No 834/2007 i EC 1235/2008), a njeni uposlenici i osoblje su akreditirani prema prema normi ISO 65:EN 45011.

Objavljivanjem liste odobrenih certifikacijskih tijela u rujnu 2012. Organska kontrola je i službeno priznato certifikacijsko tijelo od Švicarskog federalnog ureda za poljoprivredu (Federal Office for Aagriculture, FOAG) kao ekvivalentno certifikacijsko tijelo za Švicarsku.

Službenim priznanjima relevantnih institucija iz EU i Švicarske bh. proizvođačima je već četiri godine omogućen plasman certificiranih roba na ta zahtjevna tržišta, a potpisivanjem ovog ugovora sada je moguć izvoz u Švicarsku i s Bio Suisse certifikatom, priopćeno je iz Organske kontrole.

Kopirati
Drag cursor here to close