dobri odnosi

BiH i Srbija zajedno osvajaju tursko tržište

Gospodarstvo / Flash | 20. 08. 2015. u 06:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U lstanbulu će biti otvoreno zajedničko trgovinsko turističko predstavništvo Srbije i BiH, čije će osnivanje financirati vlada Turske, dogovorili su u Ankari sudionici Trilateralnog gospodarskog povjerenstva Srbije, BiH i Turske. Kao prioritetna područja za poboljšanje gospodarskih odnosa tri države utvrđeni su energetika, infrastruktura, poljoprivreda i proizvodnja hrane i turizam.

Na sastanku na kojem je sudjelovao i potpredsjednik vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, dogovoreno je i da se nastavi liberalizacija sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija i BiH imaju zaključene s Turskom, što podrazumijeva proširenje liste proizvoda za koje će biti omogućen bescarinski izvoz na tursko tržište.

Turski premijer Ahrnet Davutoglu izjavio je da Srbiji i BiH na raspolaganju stoje sva gospodarska predstavništva Turske u svijetu, za pronalaženja novih tržišta i potencijalnih investitora. Također je dogovoreno da se u listopadu ove godine u Sarajevu održi veliki poslovni forum gospodarstvenika iz Srbije, BiH i Turske, piše Poslovni.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close