Zajednički interes

BiH vjeruje u ulazak balkanskih zemalja u EU

Gospodarstvo / Flash | 14. 07. 2016. u 16:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i Hercegovina vjeruje u Europsku uniju i vjeruje da će ona u budućnost biti upotpunjena zemljama Zapadnog Balkana što bi trebao biti interes i tih zemalja i europske zajednice'', istaknuto je prilikom današnjeg susreta članova Kolegija Zastupničkog doma, predsjedavajućeg Mladena Bosića i njegovih zamjenika Šefika Džaferovića i Borjane Krišto sa ministricom njemačke pokrajine Hessen za savezne i europske poslove Luciom Puttrich.

Predsjedavajući Bosić istaknuo je da izlazak Velike Britanije iz Europske unije predstavlja svakako iznenađenje ali da on ne umanjuje naš interes za ulazak u njeno članstvo.

Kada je posrijedi saradnja Bosne i Hercegovine sa pokrajinom Hessen, Bosić i njegovi zamjenici Džaferović i Krišto izrazili su suglasnost da se radi o vrlo poželjnom partneru kao jednom od najbogatijih i gospodarski najpotentnijiih regija Europe.

"Njemački gospodarstvenici već su prisutni u našoj zemlji i, kako je danas rečeno, bilo bi svakako dobro da oni svojim kolegama u Njemačkoj prenesu svoja iskustva ali i da kažu šta bi trebalo raditi da ambijent za njihov ulazak na bh.tržište bude povoljniji", istaknuli su.

Članovi izaslanstva danas su razgovarali i sa zastupnikom u Parlamentu Hessena i tajnikom CDU za ovu pokrajinu Manfresom Pentzom, a tema je bilo dalje unapređenje suradnje sa Europskom narodnom strankom kao najvećom političkom grupacijom u Europskom parlamentu, prenosi Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close