Đapo sa veleposlanicom

BiH želi surađivati u turizmu sa Mongolijom

Što se tiče zaštite okoliša, kazala je da se obje zemlje susreću sa sličnim izazovima, kao što je zagađenje zraka uzrokovano primjenom tradicionalnih energenata i industrija.
Gospodarstvo / Flash | 26. 07. 2018. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u nastupnu posjetu nerezidentnu veleposlanicom Mongolije u Bosni i Hercegovini Battungalag Gankhuurai, s kojom je razgovarala o mogućnostima bilateralne suradnje u oblasti zaštite okoliša i turizma.

Veleposlanica je naglasila da je građanima Mongolije Bosna i Hercegovina prilično dobro poznata i da ima mogućnosti za suradnju, te da su građani ove zemlje zainteresirani za posjetu Bosni i Hercegovini i obilazak njenih znamenitosti, navode u priopćenju ministarstva.

Što se tiče zaštite okoliša, kazala je da se obje zemlje susreću sa sličnim izazovima, kao što je zagađenje zraka uzrokovano primjenom tradicionalnih energenata i industrija.

Kako je priopćeno, ministrica Đapo ukratko je predstavila najbitnije znamenitosti i događaje u našoj zemlji te naglasila kako je Bosna i Hercegovina mala zemlja, s mnogo znamenitosti, prirodnih ljepota i bogatim kulturno-historijskim naslijeđem.

''Jedinstvo bh. različitosti je posebna vrijednost, jer je Bosna i Hercegovina oduvijek bila mjesto susreta različitih civilizacija, kultura i religija, Istoka i Zapada. Naša prirodna bogatstva - prekrasne rijeke, vodopadi, jezera i diljem svijeta poznate olimpijske planine - sve zajedno dovelo je Bosnu i Hercegovinu među poželjne turističke destinacije'', rekla je Đapo, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close