Nova godina pred vladom

Bošnjaci ostali bez poticaja

Gospodarstvo / Flash | 23. 12. 2014. u 10:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada je konačno došlo vrijeme na isplatu poticaja koji idu Bošnjacima, došlo je do obustave i teroriziranja poljoprivrednika od strane Federalne uprave za inspekcijske poreze'', naveo je u priopćenju za javnost Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

U priopćenju se ističe kako to Udruženje nikada do sada nije htjelo praviti komparaciju ovog tipa, ali situacija je više nego očigledna.

''Imamo situaciju u Srednjobosanskoj županiji gdje je isplaćen poticaj svim, osim 27 proizvođača bošnjačke nacionalnosti, što je dokaz čiste diskriminacije'', navodi se u priopćenju i dodaje kako Udruženje zahtijeva hitnu isplatu svih poticaja od Vlade FBIH do Nove godine.

''Dosta je više malverzacija, pokušaja ispravljanja istih, preko leđa poljoprivrednika koji svoj komad kruha zarađuju pošteno i ni u kojem slučaju nisu dužni ispaštati politička previranja i političke igre. Zaslužili smo da pošteno i dosljedno dočekamo Novu godinu, te ukoliko se ne isplate poticaju do 31.12.2014. poljoprivrednici bi mogli Novu godinu dočekati ispred zgrade Vlade FBIH'', naveo je Bićo u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close