Načelnik najavljuje

Bugojno će se razviti: Otvaraju se nove tvornice, radna mjesta...

Gospodarstvo / Flash | 06. 10. 2016. u 11:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poseban naglasak u budućem radu na poziciji prvog čovjeka općine Bugojno novi-stari načelnik ove općine Hasan Ajkunić stavit će na ekonomski razvoj grada.

''Imamo tvornicu tekstila, koja će u konačnici zaposliti oko tristo radnika. Ovih dana, otvorit ćemo i tvornicu pitke vode. Na raspolaganju ulagačima bit će više od pedeset tisića kvadratnih metara korisne površine'', kazao je Ajkunić.

Najavio je skoro otvaranje još nekih tvornica na teritoriji bugojanske općine, među kojima je rudnik i fabriku za preradu komunalnog otpada.

''Otvorit ćemo pogon za preradu mesa, kao i jedan suvremeni autoservis. Firma "Prevent“ je kupila zemljište, na kojem će se graditi nova tvornica, koja bi trebala upošljavati od 1.000 do 1.500 radnika'', istaknuo je Ajkunić.

Upošljavanje nekoliko stotina radnika očekuje se, naglašava, i u budućoj tvornici kolektora, koja će se graditi u Bugojnu.

''Za otvaranje ove tvornice zainteresiran je investitor iz Španjolske, s kojim smo već potpisali odgovarajući predugovor. Posao bi ovdje moglo naći oko tisuću nezaposlenih'', istaknuo je novi-stari načelnik Bugojna.

Značajan napredak, tvrdi, moguće je napraviti i u oblasti poljoprivrede, razvoju plasteničke proizvodnje, i turizma.

''Rostovski plato je postao pravi turistički centar. Nastavljena je realizacija jedne od najvećih investicija u Federaciji BiH, vrijedna oko 10 milijuna KM. Pokrenute su određene aktivnosti u pravcima Duboke, Huma i Goruše, a uređuje se i izletište u regiji Potočana'', dodao je.

Od posebnog značaja je, navodi također Ajkunić, razvoj industrijske zone u krugu bivše vojarne 'Admir Ljubuškić Šutak'.

Kada su u pitanju infrastrukturni projekti, planirano je da se završi sva započeta asfaltiranja putova u mjesnim zajednicama.

Kopirati
Drag cursor here to close