kvar

Centar Sarajeva od sinoć bez vode

Gospodarstvo / Flash | 19. 09. 2015. u 07:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar Sarajeva od sinoć je bez vode. U kasnim večernjim satima došlo je do kvara na glavnoj cijevi profila 400 u ulici Obala Kulina Bana u centru Sarajeva. Zbog isticanja velike količine vode radnici Vodovoda bili su prisiljeni zatvoriti vodu za dio grada od Skenderije do Baščarsije.

Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo cijelu noć su proveli na ulici pokušavajući riješiti kvar. Vode u centru Sarajeva još nema, a radnici rade na preusmjeravanju.

Kenan Đipa iz Službe za proizvodnju i distribuciju vode u KJKP ViK za Klix.ba je rekao da je problem u materijalu kojeg ovo poduzeće ni dobavljači koje su kontaktirali nemaju jer se radi o izuzetno starim cijevima.

‘’Još nismo uspjeli ništa uraditi. Ekipe sada rade na preusmjeravanja vode da barem Baščaršija dobije vodu. Područje od Narodnog pozorišta do Osnovne škole Safvet beg Bašagić i Kulovića ulica će ostati bez vode jer je to glavno čvorište koje je puklo tu’’, rekao je Đipa dodavši da kako bi Baščaršija trebala dobiti vodu do 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close