Sastanak

Cilj: MIlijardu maraka razmjene s Turskom

Gospodarstvo / Flash | 18. 08. 2015. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trilateralni sastanak ministara ekonomije Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Turske, održan je danas u Ankari.

Ministri su potpisali zajedničku izjavu kojom su obnovili rad Trilateralne komisije za trgovinsku i ekonomsku suradnju tri zemlje te dogovorili da se u okviru suradnje do kraja 2015. godine u Sarajevu održi poslovni forum.

Tijekom 2015. godine BiH očekuje da obijam trgovinske razmjene s Turskom dostigne milijardu KM, a intenziviranjem trgovinsko-ekonomske suradnje očekuje se povećanje izvoza roba iz BiH za čak 50 posto.

Nakon održanog trilateralnog sastanka, ministre Mirka Šarovića i Rasima Ljajića je primio premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu, kojom prilikom je dogovoren nastavak izvoza mesa i mesnih proizvoda iz BiH u Tursku, što, kako je priopćeno iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavlja veliki uspjeh bh. izaslanstva.

Također, turska strana je prihvatila financirati zajedničko predstavništvo Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u Istambulu, kojim bi se posebno promovirala turistička ponuda dvije zemlje.

''Republika Turska je iskazala spremnost da Bosni i Hercegovini pruži i druge trgovinske pogodnosti, o čemu će se voditi razgovori za 10-ak dana u Izmiru, na sastanku ministra Šarovića i ministra Nihata Zajbekčija'', priopćeno je iz Ministarstva

Kopirati
Drag cursor here to close