Seljački savez FBiH

Čović s poljoprivrednicima u Ravnom

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2017. u 19:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, zajedno s izaslanstvom, u utorak je u Ravnom održao treći po redu sastanak s izaslanstvom Seljačkog saveza Federacije BiH.

Tijekom sastanka usvojeno je više zaključaka, među kojima je donošenje zajedničke platforme za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje, uvođenje goriva za poljoprivrednike bez plaćanja dodatnih nameta, kao i oslobađanja poljoprivrednih obrta od fiskalizacije, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Također se razgovaralo i o zaštiti domaće proizvodnje, preveniranju širenja zaraznih bolesti u animalnoj proizvodnji, pronalaženju mogućnost da u FUIP u Odjelu za poljoprivredu imaju i predstavnici Hrvata, te o izmjeni zakonske legislative za vozila namijenjena za pčelarenje.

Na sastanku je naglašena potreba snažnijeg angažiranja županijskih vlasti i lokalne zajednice kako bi se osigurao lakši pristup komunalnoj infrastrukturi i koncesijama na zemljište.

Zajednički je usuglašeno kako je od vitalnog interesa za opstanak žitelja u općini Ravno i bavljenje primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, podržati izgradnju objekta budućeg Agrobiznis centra u općini Ravno sa svih razina vlasti.

Nakon sastanka sudionici su obišli obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ''Lela'' i objekt koji se renovira za potrebe budućeg Agrobiznis centra, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close