Doručak i mmf

Cvijanović i Novalić nakon molitve idu moliti za novac

Gospodarstvo / Flash | 02. 02. 2016. u 11:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović tijekom posjete Washingtonu u srijedu će održati sastanak s dužnosnicima Međunarodnog monetarnog fonda kada će im uputiti pismo namjere za dolazak tehničke misije MMF-a u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je potvrđeno Feni u Uredu federalnog premijera, usvajanje Zakona o radu bio je najvažniji preduvjet, no do dolaska tehničke misije u Bosnu i Hercegovinu i usuglašavanju na Fiskalnom vijeću neophodno je usvajanje i Zakona o porezu na dobit i razmjena porezne informacije između četiriju poreznih uprava.

Novi kredit MMF-a radio bi se po principu proširenog aranžmana gdje bi kamatna osnovica ostala do 1,06 posto na godišnjoj razini no uz povoljniji grace period od pet godina i isplatni rok do deset godina.

''Radi se o iznosu od oko milijarde KM u standardnom omjeru dvije trećine Federacija BiH i jedna trećina Republika Srpska. Sredstva Međunarodnog monetarnog fonda usmjerena su na proračunsku podršku radi fiskalne održivosti. Jedan od uvjeta novog kreditnog aranžmana je provođenje reformi i mjera štednje koje su definirane i kroz Reformsku agendu'', kažu u Uredu federalnog premijera.

Kopirati
Drag cursor here to close