Naknade

Država uštedjela pola milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2016. u 10:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukidanjem naknada za rad u povjerenstvima, nadzornim i upravnim odborima te drugim tijelima tijekom radnog vremena, kao i ograničavanje isplate za rad u ovim tijelima već je donio ogromne uštede u proračunu BiH, potvrdio je ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, odgovarajući na pitanje Damira Arnauta, zastupnika Saveza za bolju budućnost BiH o tome koliko je sredstva na ime navedenih naknada isplaćeno od 1. siječnja do 1. svibnja ove godine.

''Ukupna sredstva isplaćena na ime svih naknada za to razdoblje iznose 316.808 KM'', rekao je Bevanda, dodajući da je od ovog iznosa za rad u upravnim odborima isplaćeno oko 58.457 KM, za rad u nadzornim odborima oko 4.281 KM, za rad u povjerenstvima oko 154.707 KM, te u drugim tijelima skoro 100.000 KM.

Arnaut koji je inicirao izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, izrazio je zadovoljstvo dobivenim odgovorom, naročito, zbog, kako je kazao, evidentnih ušteda. Arnaut je, navodi Dnevni avaz, podsjetio da je od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH prošle godine dobio odgovor da je na ime navedenih naknada u prethodnoj godini ukupno isplaćeno 3.126.000 KM.

''A, sada u prvom kvartalu odnosno prva četiri mjeseca ove godne isplaćeno je 316.000 KM. Ukoliko upotrijebimo prostu matematiku očito je da su uštede pola milijuna za četiri mjeseca. Dakle, na čitavu godinu uštede će biti najmanje milijun i pol maraka već ove godine, što pokazuje da sam upravu kada sam tijekom cijele prošle godine ukazivao da će biti višemilijunske, odnosno milijunske uštede'', rekao je Arnaut.

Kopirati
Drag cursor here to close