Pipi i dalje teče

Država zaustavila gašenje proizvodnje Dalmacijavina

Gospodarstvo / Flash | 07. 11. 2015. u 07:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska država je na Skupštini vjerovnika „Dalmacijavina u stečaju", održanoj u petak na Trgovačkom sudu Splitu, spriječila donošenje odluke o gašenju strojeva u tvornici pića na splitskim Stinicama s 30. studenim i zatvaranju maloprodajnih trgovina 15. siječnja 2016. godine, a time i otkaze za 290 radnika, javlja Slobodna Dalmacija.

Naime, Jurica Jurač, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu, ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju rekao je da se odluka o obustavi poslovanja „Dalmacijavina u stečaju" može donijeti tek nakon što se vidi hoće li tvrtka „Oštrc", koja je jedina dala ponudu za kupnju nekretnina, nasada i brendova posrnule firme, do 16. studenog uplatiti 69,5 milijuna kuna koliko iznosi razlika između kupoprodajne cijena i ranije uplaćenih milijun kuna jamčevine.

Ovom odlukom Dalmacijavino je, barem privremeno, spašeno te se proizvodnja u kultnoj dalmatinskoj tvornici pića nastavlja i nakon 30. studenog kada je proizvodni pogon trebao biti ugašen.

Podsjećamo, Dalmacijavino je nakon dvije godine i 11 pokušaja, prodano u veljači ove godine za 70,5 milijuna kuna Marinku Zadri. Osim 67.000 četvornih metara skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodana je i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, a u sklopu ponude je bila i drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru. Tvrtka "Oštrc" je tako postala vlasnik zaštićenog brenda Pipi te ostalih brendova čija je vrijednost procijenjena na osam milijuna kuna.

Novi vlasnik Dalmacijavina nakon kupovine najavio je da će vinariju preseliti u Drniš, a proizvodnju "Pipija" u Grude.

Kopirati
Drag cursor here to close