Oj rakijo, krvopijo ..

Festival rakije - počelo slanje uzoraka

Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017, bit će održan 8.i 9. prosinca. Očekuje se dolazak oko 50 proizvođača iz cijele regije.
Gospodarstvo / Flash | 21. 11. 2017. u 12:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalna gospodarska komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević, organizatori ''Prvog međunarodnog festivala rakija Tuzla 2017'', ubrzano privode kraju tehničke pripreme za najveće ovogodišnje okupljanje ljubitelja ''dobre kapljice'' ali i kvalitetne hrane.

Na festivalu, koji će biti održan 8.i 9. prosinca,  očekuje se dolazak oko 50 proizvođača iz cijele regije, a bit će predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda (sirevi i mesne delikatese).

Osim izložbenog dijela, "Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017" imat će i svoj natjecateljski dio gdje će stručni žiri ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja. Stručni žiri čine: Predrag Vukosavljević (predsjednik), profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nerma Spaho sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ljubiša Stanković sa  Poljoprivrednog fakulteta  Univerziteta u Beogradu.

Video: Šima Jovanovac i Slavonski dukati - Oj rakijo

Pored natjecateljskog dijela,  prvi put i samostalni proizvođači rakija imaju priliku da ponude svoje rakije na uzorkovanje i dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju.

Predaja uzoraka za ocjenjivanje počinje danas  i traje do 30. studenog i to na pultu koji se nalazi u lobiju Hotela Tuzla.

Svaki predati uzorak rakije na ocjenjivanje presipa se u identične boce i dobiva svoj redni broj, tako da će žiri na ocjenjivanje dobiti samo identične boce sa uzorcima i brojevima, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close