na praksi

Grad Mostar uči od Grada Banja Luke

Gospodarstvo / Flash | 30. 10. 2015. u 16:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Gradske uprave Grada Mostara boravi danas u posjeti Gradskoj upravi Grada Banja Luka da bi se upoznali o iskustvima najvećeg grada u RS-u u organizaciji i funkcioniranju parking službe, komunalnim, pravnim i pitanjima iz gospodarstva i oblasti prostornog uređenja.

''Ovo i jesu pitanja koja su zajednička nama u lokalnim zajednicama. Gosti iz Mostara imat će priliku vidjeti naše prezentacije o parkiranju na javnim parkiralištima i sustavu njegove naplate, te o naporima da u Banjoj Luci učinimo što povoljnijim gospodarski ambijent, o poticajnim mjerama za razvoj gospodarstva sa svim olakšicama koje smo propisivali po raznim osnovama našim gospodarstvenicima'', kazao je novinarima gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović.

Ističe da ovaj prvi formalni sastanak predstavnika dviju velikih lokalnih zajednica u BiH treba da preraste u jedan redovan dogovor o razmjeni iskustava dobre prakse u lokalnim zajednicama.

Direktorica administracije u Gradskoj upravi Grada Mostara Rada Komadina rekla je da je cilj posjete Banjoj Luci da saznaju što je to sve dobro riješeno iz oblasti parkiranja, s obzirom na to da u Mostaru u toj oblasti imaju različite probleme.

''Vidjet ćemo kako je to regulirano u Banjoj Luci pa će nam to poslužiti kao dobra praksa, koju bismo mogli primijeniti u Mostaru sukladno zakonskoj regulativi'', kazala je ona i dodala da će ovaj susret u Banjoj Luci iskoristiti i da saznaju koje su to dobre, a koje loše strane u gospodarstvenoj oblasti, s obzirom na to da je svugdje prisutna ekonomska kriza.

Goste iz Mostara zanimala je i oblast prostornog uređenja, donošenja regulacijskih planova, programa uređenja, visina rente, i drugo.

''Dobre prakse i iskustva su načini kako poboljšati rad gradske administracije i time pružiti što efikasnije usluge našim građanima'', zaključila je Komadina.

Održavanje današnjeg radnog sastanka dogovoreno je tijekom ranijeg susreta gradonačelnika Banje Luke i Mostara, Slobodana Gavranovića i Ljube Bešlića. U popodnevnim satima predviđeno je da u Banju Luku stigne i gradonačelnik Mostara, koji će razgovarati sa Slobodanom Gavranovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close