Trebinje

Gradonačelnik pozvao građane da se uključe u akciju čišćenja grada

Građanima će biti na raspolaganju besplatan odvoz prikupljenog otpada.
Gospodarstvo / Flash | 09. 04. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Trebinja i trebinjska Gradska uprava pozvali su građane da se uključe u akciju proljetnog uređenja grada tijekom travnja i tako daju doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalne i zdravstvene higijene i ljepšem izgledu grada.

Akcija, čiji je moto "Za ljepše Trebinje", obuhvaća čišćenje grada, odnosno uređenje javnih zelenih površina, prostora oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, pločnika, obala i korita rijeke, riječnih kanala, te uklanjanje nelegalnih deponija, kao i uređenje drugih neuređenih površina, piše Srna.

U pozivu je navedeno da se sve javne ustanove, škole, mjesne zajednice i svi ostali sudionici zainteresirani za ovu akciju, mogu javiti na besplatan broj "121", s prijedlozima i zahtjevima koji će biti proslijeđeni Koordinacijskom timu za uređenje grada.

Građanima će biti na raspolaganju besplatan odvoz prikupljenog otpada.

"U gradskoj zoni, kućanske aparate, dijelove namještaja i slične stvari, treba odlagati pored kontejnera, ali ne na prometnice. Odvoz krupnog otpada u prigradskom i seoskom području vršit će se po rasporedu redovnog odvoza smeća", objavili su iz Gradske uprave.

U priopćenju je navedeno da bi građani trebali iznijeti otpad u ranim jutarnjim satima, kako bi sve bilo odvezeno istog dana, ukoliko to bude moguće.

Predviđeno je da se u akciju uključe javna poduzeća, javne ustanove, mjesne zajednice, vlasnici poslovnih prostora, škole, omladinske i nevladine organizacije, zajednice etažnih vlasnika, građani…

Kopirati
Drag cursor here to close