Bljesak donosi detalje

Gradska tržnica u Čapljini bit će najmodernija tržnica u BiH

Gospodarstvo / Flash | 27. 10. 2014. u 15:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna prezentacija Urbanističkog projekta gradske tržnice u Čapljini održana je danas u dvorani Općinskog vijeća.

Kako Bljesak.info doznaje, Gradska tržnica u Čapljini bit će atraktivan i moderan prostor, a cjelinu će činiti tri objekta.

Pored prostora za prodaju poljoprivrednih proizvoda, mesa i ribe, postojat će i nekoliko poslovnih i ugostiteljskih prostora, a svi objekti zajedno će tvoriti pješački trg natkriven sjenilom, tako da će se moći koristiti tijekom cijele godine.

Trg će biti opremljen klupama, kantama za otpatke, parkingom za bicikle…

Prema Nacrtu, tržnica će se sastojati od zatvorenih prostora za proizvode te fiksnih stolova na kojima će prodavači izložiti svoju robu. I stolovi će biti natkriveni, tako da će se tržnica moći koristiti i tijekom zime, odnosno podjednako tijekom cijele godine.

Ono što je danas predstavljeno u Dvorani općinskog vijeća jeste Nacrt plana, a nakon toga slijedi Prijedlog, potom završavanje urbanističkog projekta, te na samog kraju Građevinski projekt, nakon čega kreću konkretni radovi na izgradnji tržnice.

Također je istaknuto kako su uzor pri projektiranju bile tržnice u Celju (Slovenija) i Bešiktašu (Turska), te kako će Čapljina zasigurno pokrenuti val izgradnje modernih tržnica u regiji.

Iz Službe prostornog uređenja i graditeljstva općine Čapljina pozvali su sve zainteresirane građane da se svojim sugestijama i prijedlozima uključe u realizaciju ovog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close