Možda

Hidrogradnja se od naredne godine vraća u Libiju

Gospodarstvo / Flash | 29. 10. 2012. u 13:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Munir Obralija, koordinator za radove u inozemstvu u sarajevskoj "Hidrogradnji", izjavio je Feni da ima naznaka da bi ova kompanija već od naredne godine mogla nastaviti svoje infrastrukturne aktivnosti u Libiji, a koje su prekinute zbog ratnih dešavanja u toj zemlji.

"Povod za optimizam, odnosno konkretnije aktivnosti u sektoru infrastrukturnih projekata, jeste iskazana spremnost naših libijskih partnera za nastavkom dosadašnje uspješne suradnje, možda već od naredne godine. Nedavna poslovna posjeta predstavnika naše kompanije Libiji realizirana je da bi se razmotrila cjelokupna situacija i izvršile procjene za eventualni nastavak ugovorenih i reaktiviranje predugovorenih projekata. Hidrogradnja d.d. Sarajevo prisutna je u Libiji još od 1967. godine i, stoga, se može reći da se radi o našem najznačajnijem inotržištu, s posebnim naglaskom na posljednjih 20 godina", rekao je Obralija.

Izuzev predstavništava u Tripoliju i Benghaziju, 'Hidrogradnja' je imala stacionirane kampove sa smještajnim kapacitetima za tehničko osoblje i radnike u Benghasiru, Misrati, Sirtu i Ajdabiyi s kompletno opremljenim radionicama, skladištima, tesarskim i armiračkim pogonima te pogonima za proizvodnju betona.

Kopirati
Drag cursor here to close