Nova tužba

I dalje traje spor oko kupoprodaje kapitala Feroelektra

Gospodarstvo / Flash | 18. 09. 2015. u 13:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH danas je Općinskom sudu u Sarajevu podnijela tužbu protiv "SA Dagitim" d.o.o. Kreševo koji je pravni sljednik Stanić-Investa d.o.o. Kreševo, radi naknade zbog raskida ugovora.

Vrijednost spora iznosi 11.015.045 KM, a riječ je o Ugovoru koji je potpisan između Agencije i Stanić-Investa d.o.o Kreševo o kupoprodaji državnog kapitala Feroelektro d.d. Sarajevo, koji je pravosnažnom sudskom presudom raskinut.

Agencija je podnijela tužbu jer je, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza od kupca, došlo do umanjenja državnog kapitala u Feroelektru d.d. Sarajevo za tuženi iznos, priopćeno je iz Agencije za privatizaciju u FBiH.

Inače, danas je najavljeno kako će ponovljena Skupština dioničara "Feroelektra" biti održana u subotu u prostorijama tvrtke u ulici Maršala Tita broj 28 u Sarajevu.

Iz Sindikalne organizacije "Feroelektro" d.d. Sarajevo ističu da je to prilika da Vlada Federacije BiH konačno uđe u posjed imovine i u punom kapacitetu počne upravljati svojim vlasništvom u toj kompaniji.

Kopirati
Drag cursor here to close