Nije u šoldima sve

Izvršni odbor MMF-a danas o situaciji u BiH

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2015. u 07:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu danas će razmatrati izvještaj o konsultacijama s Bosnom i Hercegovinom po članu 4. statuta ove međunarodne institucije, saznaje Dnevni avaz.

Odbor će, u skladu s ovom statutarnom odredbom, razgovarati o ekonomskoj izvedbi BiH, srednjoročnim izgledima te fiskalnim, financijskim i strukturalnim politikama, nakon čega će izdati odgovarajuće priopćenje za javnost. Rasprava o BiH praktično se odvija uoči posjete Misije MMF-našoj državi.

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi potvrdio je kratko za Avaz ovu informaciju, kazavši da će u narednom tjednu doputovati misija ove međunarodne financijske institucije te da će s vlastima u Banja Luci i u Sarajevu razgovarati o mogućem novom aranžmanu s našom državom.

O detaljima će, kaže, javnost biti obaviještena nakon obavljenih razgovora.

Predviđeno je da razgovori s vlastima traju do 11. studenog.

Avaz dalje navodi kako ove informacije potvrđuju njegovo ranije pisanje o tome da je MMF, zapravo, spreman razgovarati o dugoročnom aranžmanu, a s obzirom na činjenicu da je Federacija, potpomognuta novom parlamentarnom većinom, već počela usvajati zakone iz Reformske agende.

Kopirati
Drag cursor here to close