Vrijeme curi

Još jedno upozorenje Grčkoj

Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2015. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upozoravajući Grčku kako "nema vremena za gubljenje" ministri financija eurozone suglasili su se da tehnički razgovori financijskih stručnjaka iz Atene i međunarodnih kreditora započnu u srijedu radi deblokiranja novih sredstava za pomoć Grčkoj.

''Razgovarali smo o tome dovoljno dugo'', izjavio je nizozemski ministar financija Jeroen Dijsselbloem nakon što je predsjedavao sastankom svojih kolega iz eurozone, prvim od 20. veljače kada je produžen paket pomoći za Grčku, prenosi portal EurActiv.

''Imamo još samo četiri mjeseca. Obavimo to'', kazao je Dijsselbloem.

Nova ljevičarska grčka vlada, nestrpljiva da pokaže svojim glasačima da održava predizborna obećanja da će prekinuti s mjerama štednje koje joj je uvela EU, testira strpljenje svojih kolega iz EU tvrdnjama da forma i mjesto novih razgovora trebaju udovoljiti njezinim potrebama, i tome je li ispunila uvjeti koje su joj kreditori odredili za reforme, navodi EurActiv.

U kompromisnom tonu, Dijsselbloem je izjavio da će pregovori financijskih stručnjaka iz Grčke i kreditnih institucija - Europske komisije, Europske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda - započeti u Bruxellesu u srijedu, a ne u Ateni kako je do sada bilo uobičajeno za pregovore o programu pomoći EU.

Te razgovore, ipak, će "podržavati" međunarodni timovi koji rade u Ateni kako bi dobili i provjerili informacije.

Kopirati
Drag cursor here to close