Ne svakih 5 godina

Jubilarne nagrade isplaćivat će se za 10, 20 i 30 godina rada

Gospodarstvo / Flash | 25. 06. 2015. u 10:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) odlučila je ostati pri svojoj odluci o isplati jubilarnih nagrada, prema kojoj će u ovoj godini nagrade dobiti 350 proračunskih korisnika, a za što će biti izdvojeno 245.765 KM.

Vladinom odlukom su reducirani novčani iznosi predviđeni za ove namjene s obzirom na to da bi jubilarnu nagradu, temeljem važećih kolektivnih ugovora, u ovoj godini trebala su dobiti 963 djelatnika, a za to je potrebno 1.004.217 KM.

''Jubilej je danas kad se ima posao i zamislite što bi milijun KM značilo recimo poljoprivredi'', kazao je premijer SBŽ-a Tahir Lendo,koji je podsjetio da su Vladinom uredbom jubilarne nagrade predviđene za 10, 20 i 30 godina neprekidnog rada u javnoj upravi dok su kolektivnim ugovorom predviđene za svakih pet godina neprekidnog rada.

Na sjednici su se danas mogla čuti upozorenja da su možda moguće i kaznene prijave zbog Vladine odluke mimo kolektivnog ugovora.

''Sindikatima smo rekli da ćemo poštovati jubileje, a to su 10, 20 i 30 godina, a nagrade svakih pet godina su izvan svih granica'', kazao je Lendo.

Iz županijskog Javnog pravobraniteljstva su upozorili da veliki broj proračunskih korisnika nagovještava da će podnijeti tužbe protiv Vlade SBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close