Nova ili stara?

Koja će Vlada sudjelovati u donošenju ovogodišnjeg proračuna FBiH?!

Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2015. u 15:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Martić, šef zastupničkog kluba stranaka okupljenih u koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom Bosne i Hercegovine u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, rekao je da taj klub čvrsto vjeruje da će ovogodišnji federalni proračun Parlamentu na izjašnjavanje ponuditi novi, postizborni saziv Federalne vlade.

Na novinarska pitanja kako će reagirati ako ipak ne dođe do takvog scenarija s obzirom na to da je Nacrt proračuna Parlamentu već uputila dosadašnja Vlada premijera Nermina Nikšića, Martić je više puta odgovorio da ne želi vjerovati da nova Vlada neće sudjelovati u donošenju ovogodišnjeg proračuna FBiH.

On je to novinarima kazao nakon današnje sjednice Kolegija Zastupničkog doma održane u Sarajevu. Kao i druga dva sudionika te sjednice, predsjedavajući Doma Edin Mušić (Stranka demokratske akcije) i Dženan Đonlagić, šef zastupničkog kluba Demokratske fronte, Martić je iznio jedinstveni stav (Kolegija) da će FBiH imati ovogodišnji proračun potvrđen u Parlamentu do kraja mjeseca pošto Odluka o privremenom financiranju FBiH za prvo tromjesečje 2015. ističe točno 31. ožujka.

Kazao je i da će u narednim danima uslijediti kontakti članova kolegija oba doma Federalnog parlamenta s novim rukovodstvom izvršne federalne vlasti - predsjednikom i potpredsjednicima.

Edin Mušić je kao predsjedavajući Zastupničkog doma novinarima rekao da potvrđivanje proračuna u Parlamentu treba očekivati u zadnjoj dekadi mjeseca, od 23. ožujka, kao i da će taj izuzetno važan akt biti razmotren po hitnom postupku.

S formarlnim zakazivanjem sjednica Zastupničkog doma će se sačekati nekoliko dana u očekivanju raspleta aktuelnih političkih pregovora o formiranju nove vlade, kazao je također Mušić iznoseći današnji stav Kolegija.

Kopirati
Drag cursor here to close