Konferencija

'Dijalog za budućnost' za obljetnicu 20. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru

Međunarodna konferencija "MOSTAR 2024: Dijalog za budućnost" predstavlja priliku za promoviranje pomirenja i suživota kroz isticanje Starog mosta.
Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2024. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Bosne i Hercegovine u povodu obilježavanja 20. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru organizira prvu Međunarodnu konferenciju "MOSTAR 2024: Dijalog za budućnost" koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. srpnja, u ovom gradu.

Tema konferencije "Povezujući prošlost, sadašnjost i EU budućnost", za cilj ima poticanje dijaloga i suradnje, te budući razvoj i integraciju Zapadnog Balkana u Europsku uniju (EU), priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Međunarodna konferencija "MOSTAR 2024: Dijalog za budućnost" predstavlja priliku za promoviranje pomirenja i suživota kroz isticanje Starog mosta i Starog grada Mostara kao simbola multikulturalizma i mirnog suživota, te poticanje dijaloga o pomirenju i saradnji.

U organizaciji obilježavanja 20. godišnjice obnove Starog mosta i ove konferencije, pored MVP BiH, sudjeluje i Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Grad Mostar, uz podršku Ujedinjenih naroda u BiH, UNESCO-a, Svjetske banke, Centra za mir i multikulturni dijalog, te brojnih drugih partnera.

U okviru Konferencije, u ponedjeljak, 22. srpnja u večernjim satima za visoke dužnosnike i sudionike bit će priređen kulturni performans i bacanje cvijeća sa Starog mosta za sve žrtve svih ratova, a zatim svečana večera mira, čiji je domaćin predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović. U sklopu večere bit će dodijeljene nagrade "Mostar Peace Connection".

U utorak, 23. srpnja, u Hotelu "Mepas" s početkom u 11 sati bit će održana Konferencija koja će okupiti ugledne visoke dužnosnike i sudionike, uključujući predsjednike, premijere i ministre, međunarodne i lokalne donositelje odluka, predstavnike zemalja Zapadnog Balkana, dužnosnike i predstavnike EU-a i Europske komisije, predstavnike UNESCO-a i stručnjake za kulturnu baštinu, dužnosnike i predstavnike Grupacije Svjetske banke, akademike i istraživače, lidere civilnog društva i nevladine organizacije, te predstavnike medija i druge sudionike.

S obzirom na mjere osiguranja, akreditiranje za medije je obavezno, neakreditirane osobe neće imati mogućnost pristupa mjestu održavanja sastanka.

Popunjene obrasce za akreditaciju svakog od osoblja medijskih kuća potrebno je dostaviti Uredu za odnose sa javnošću MVP BiH najkasnije do petka, 19. srpnja, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close