Prijedlog zakona

Konverzija švicaraca pred Domom naroda

Gospodarstvo / Flash | 09. 11. 2015. u 15:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH podržalo je principe Prijedloga zakona o konverziji kredita u švicarskim francima u konvertibilne marke, čiji je predlagač izaslanik Mario Karamatić.

Predloženim zakonom utvrđuje se obveza komercijalnih banaka da izvrše konverziju kredita ugovorenih u švicarskim francima u konvertibilne marke.

Kako je navedeno u predloženom zakonskom rješenju, za sve sklopljene ugovore o kreditu u švicarskim francima bit će izvršena konverzija iz valute švicarskog franka u valutu konvertibilne marke na dan sklapanja ugovora o kreditu po tada važećem tečaju.

Predlagač zakona Mario Karamatić je na sjednici Povjerenstva istaknuo da je više nego jasno da "banke nisu imale pokriće u švicarskim francima te da su građani BiH prevareni i obmanuti".

Po njegovim riječima, građani nisu dobili kredite u švicarskim francima, dobili su ih u konvertibilnim markama.

Članovima Povjerenstva obratio se i predsjednik Udruženja građana "Švicarac" Kemal Duraković koji je kazao da govori uime 9.802 korisnika kredita - 6.100 u Federaciji BiH i 3.702 u RS-u. Pozvao je članove Povjerenstva "da budu uz građane BiH" i podrže predloženi zakon.

Prijedlog Karamatićevog zakona o "švicarcima" trebao bi se naći na dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamenta BiH, koja će biti održana u utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close