Promocija vinogradarske baštine

Mostar: Krišto domaćin tradicionalne manifestacije 'Diplomatska berba grožđa 2024.'

Danas je u Mostrau održana manifestacija "Diplomatska berba grožđa". Domaćin je bila Borjana Krišto. Prisutni dužnosnici i veleposlanici su se okušali u tradicionalnom načinu branja grožđa u Hercegovini, a potom i degustirali domaća vina.
Gospodarstvo / Flash | 06. 09. 2024. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vijeće ministara BiH / Krišto domaćin tradicionalne manifestacije 

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je bila domaćin na tradicionalnoj manifestaciji "Diplomatska berba grožđa" u Mostaru.

Izraženo je posebno zadovoljstvo tom manifestaciju, jer je Grad Mostar ove godine nositelj titule Europskog grada vina Dionisio.

Dokaz je to, ne samo kvaliteta vina proizvedenih na mostarskom području, već i posvećenosti Mostara očuvanju i promociji vinogradarske baštine.

Ta titula također predstavlja priznanje za cjelokupnu Vinsku cestu Hercegovine, kulturnu rutu koja osim Mostara obuhvata Čitluk, Ljubuški, Čapljinu, Stolac i Trebinje.

Vinska cesta Hercegovine članica je paneuropske kulturne rute Iter Vitis Vijeća Europe, koja promoviše neke od najistaknutijih evropskih vinskih destinacija uz njihove jedinstvene krajolike, autentičan način života, te kulturno-povijesnu i materijalnu baštinu.

Prisutni dužnosnici i veleposlanici su se okušali u tradicionalnom načinu branja grožđa u Hercegovini, a potom i degustirali domaća vina.

Tradicionalna manifestacija berbe grožđa već godinama se organizira kako bi se strani i međunarodni dužnosnici bolje upoznali sa svim potencijalima i vrijednostima, ali i s turističkom i gospodarskom ponudom u Hercegovini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close