Članice CEFTA-e

Liberalizacijom cestovnog prijevoza pomoći prijevoznicima do ulaska u EU

Gospodarstvo / Flash | 23. 07. 2015. u 10:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liberalizacija međunarodnog cestovnog prijevoza u regiji CEFTA-e značajno bi pomogla prevoznicima, smatraju okupljeni na okruglom stolu koji je organiziran danas u Sarajevu s ciljem razmatranja problema bh. prevoznika i prevoznika zemalja okruženja.

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je organizator događaja, Bruno Bojić novinarima je kazao da je cestovni promet ''žila kucavica'' kojoj se ne pridaje dovoljno pažnje te da je neophodno podići ga na višu razinu.

Naglasio je da veseli stalno unapređenje i poboljšanje usluga i roba koje BiH izvozi u zemlje potpisnice CEFTA-e.

''Osim toga, značajnije je što ostvarujemo izvoz u zemlje EU, to pokazuje da imamo kvalitetne proizvode i možemo odgovoriti svakom zahtjevu'', istaknuo je.

Tajnik Ministarstva komunikacija i prometa Igor Pejić istakanu je da su cestovni prevoznici opterećeni nizom kompleksnih problema te da ih razne dozvole ometaju u radu.

''CEFTA je sporazum iz kojeg je većina zemalja istupila, nadamo se da će i BiH postati članicom EU, a samim tim istupiti iz CEFTA-e, a dok se to ne dogodi liberalizacija bi napravila veliko rasterećenje za cestovni prijevoz'', istaknuo je Pejić.

Predstavnik Gospodarske komore Srbije Nebojša Jevtić situaciju u zemljama okruženja, govoreći o cestovnom prometu, ocijenio je sličnom.

On je mišljenja da su čekanje na graničnim prijelazima najveći problem.

Kopirati
Drag cursor here to close