Žalite se

Mandrapa: Odluka o poskupljenju struje je konačna

Gospodarstvo / Flash | 25. 12. 2014. u 08:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Risto Mandrapa, član Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK), rekao je za 'Dnevni avaz' da je odluka o poskupljenju struje za bh. domaćinstva od 1. siječnja konačna i da ona ne može biti revidirana bez obzira na ogorčenje građana.

Mandrapa misli da situacija nije 'toliko dramatična', ističući da se odluke FERK-a mogu promijeniti jedino sudskim putem.

"Naša odluka je konačna. Jedino je moguće osporiti na sudu, i to pokretanjem upravnog spora. No, ne znam tko bi to mogao uraditi. Oni koji misle da su oštećeni, svakako, mogu. Ali mi smo odluku donijeli transparentno i nema ništa sporno niti se bilo tko može miješati u to", kaže Mandrapa.

Ustvrdio je da je točno da je 'Elektroprivreda BiH' u zahtjevu za povećanje cijene električne energije navela da ima milijunske obaveze koje se odnose na plaćanje nameta koji se tiču vodnih i naknada za okoliš. Riječ je o skoro 30 milijuna KM.

"To je svakako jedan od razloga. Znam da EPBiH ima obavezu prema općinama Tuzla, Zenica, Mostar. Samo za vodnu naknadu moraju platiti sedam milijuna KM", kaže Mandrapa, tvrdeći da taj novac 'ide građanima'.

Kopirati
Drag cursor here to close