Željeznički Most - HE Mostar

Mostar: Na manje od 3 kilometra, 44 puta prerezana cesta

Vožnja na prometnici od Željezničkog mosta u Raštanima do HE Mostar izgleda kao da se vozi po ribežu.
Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2024. u 09:35 Z.A.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na samo 2,7 kilometara ceste, na potezu od Željezničkog mosta u Raštanima do Hidroelektrane Mostar, prometnica je prerezana i zakrpljena 44 puta. 

Ova situacija jasno pokazuje koliko su česte i opsežne intervencije na ovoj cesti, gdje su vjerojatno stanari ovog naselja rezali cestu kako bi od kuće i prema kući doveli potrebne kablove i cjevovode.

Foto: Bljesak.info / Dijelovi prometnice od Željezničkog mosta do HE Mostar

Svaki od tih zahvata ostavio je svoje tragove, stvarajući neravnine i udubljenja koja dodatno otežavaju vožnju.

Važno je podsjetiti da je dio prometnice od skretanja za Orlac do Željezničkog mosta napravljen, kao i cesta iza HE Mostar, odnosno od Raštana do Vojna, ova mala dionica ostala je degradirana.

Foto: Bljesak.info / Dijelovi prometnice od Željezničkog mosta do HE Mostar

Ovome još treba dodati i da je na dionici prije Željezničkog mosta ovo proljeće započela gradnja nogostupa dužine oko 1,1 kilometar, investitor projekta je Grad Mostar, no krajem travnja gradska inspekcija zatvorila je to gradilište jer su radovi započeli bez građevinske dozvole.

Foto: Bljesak.info / Dijelovi prometnice od Željezničkog mosta do HE Mostar

Investitor nije imao potrebno odobrenje za gradnju, pa je inspektor za puteve Grada Mostara naložio obustavu radova sve dok se ne pribave potrebni građevinski dokumenti, u skladu s odredbama Zakona o javnim putevima HNŽ, a s obzirom na to da sve i dalje stoji nedovršeno i iskopano, pretpostavit ćemo da se dozvole još nisu pribavile.

Foto: Bljesak.info / Radovi na nogostupu
Kopirati
Drag cursor here to close