INTERA

Mostarke nagrađene za poslovne ideje

Gospodarstvo / Flash | 17. 09. 2015. u 13:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Mostaru, u Tehnološkom parku INTERA, upriličena završna ceremonija projekta "Women in progress" tijekom koje su prezentirani projektni rezultati.

Projekt ''Women in progress'' implementirali su u suradnji REDAH i Asocijacija poduzetnica u BiH ''ONE'', a podržan je od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru Fonda za podršku osnaživanju žena. Ovaj projekt temeljio se na jačanju ženskog poduzetništva u cilju stvaranja uvjeta za poboljšanje statusa žena i jačanja njihove pozicije u razvoju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Od 29 prijavljenih projekata dodijeljeni su grantovi za tri projekta, a to su "Prodaja specijaliziranog virtualnog promotivnog prostora" (3000$), autorica Jasne Jurčić i Jelene Krešić, zatim projekt "Pčelarstvo" (2000$), autorice Aide Krupalije te projekt "Modni studio NICCA" (1000$), autorice Nives Ćorić.

Jurčić je za Bljesak.info rekla kako nagrađeni projekt podrazumjeva prodaju specijaliziranog virtualnog prostora namijenjenog prvenstveno umjetnicima koji žele i imaju potrebu promovirati i predstavljati svoju umjetnost.

''Uzimajući u obzir koliko je ovaj važan segment ljudske djelatnosti na prostorima BiH, ali i šire regije zakinut i marginaliziran, smatramo kako će ovo biti dobar poticaj razvoju umjetnosti, na obostrano zadovoljstvo'', rekla je Jurčić i dodala kako su ona i Krešić zahvalne što su agencija REDAH, udruga One i veleposlansto SAD-a u moru odličnih ideja prepoznali nihovu.

Uvjerene su, kaže Jurčić, da će ona zastupati i poticati razvoj jednog apsolutno važnog segmenta kulturnog života BiH, ali i cijele regije i biti odličan primjer i poticaj budućim ženama poduzetnicama.

''Najveću podrsku žene mogu dobiti jedna od druge i najvažnija je naša međusobna suradnja. Nitko ne može bolje shvatiti ulogu majke, supruge od druge žene, kolegice, prijateljice. Zato je bitno udružiti se u projektima i maksimalno se podržavati i surađivati'', zaključuje Jurčić.

Lilian Wahl – Tuco iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini istaknula je važnost ovakvih projekata za sve poduzetnice koje su sudjelovale u ovom projektu kao i za buduće poduzetnice koje će se voditi ovim primjerom.

Kopirati
Drag cursor here to close