Borba protiv države

Najbogatiji čovjek u BiH tužio Poreznu upravu za neosnovano bogaćenje

Gospodarstvo / Flash | 23. 02. 2017. u 13:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prnjavorsko poduzeće "Komerc-mali", čiji je vlasnik Drago Malinović jedan od najbogatijih ljudi u BiH, tužilo je Poreznu upravu Republike Srpske tražeći naknadu štete od 125.584 KM zbog neosnovanog bogaćenja, prenosi portal Capital.ba.

"Komerc-mali" tužio je Poreznu upravu RS zbog toga što im je PURS sa računa skinula 125.584 KM, a pripremno ročište koje je po ovoj tužbi trebalo biti održano danas, odgođeno je za 17. ožujak.

Kako se navodi u tužbi, Porezna uprava RS je donijela rješenje kojim je uvećala porezne obaveze prnjavorskog poduzeća za posebnu taksu, kamatu i troškove postupka na osnovu kojeg mu je sa žiro–računa skinula sporni iznos.

"Komerc mali" tužbom traži da mu se vrati novac koji je, kako navode, bez pravnog osnova prisvojen, dok PURS u odgovoru na tužbu navodi da je ona nedozvoljena i da su svi pojedinačni pravni akti na osnovu kojih je izvršena prinudna naplata još uvijek važeći.

Inače, vlasnik poduzeća "Komerc mali" Drago Malinović je prema prošlogodišnjem popisu magazina "Forbes" najbogatiji čovjek u BiH i među najbogatijima na Balkanu.

"Komerc mali" je u 2015. godini ostvario prihode od 244 milijuna KM, dok je dobit ovog poduzeća iznosila 2,2 milijuna. Slične rezultate tvrtka je imala i prethodne tri godine, dok je 2011. imala rekordan prihod od 292 milijuna maraka.

Malinović je poznat po tome što je financirao izgradnju nove osnovne škole u Prnjavoru.

Poduzeće "Komerc-mali" osnovano je 1993. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Prnjavoru. Djelatnost poduzeća je bila trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima. Od 1999. godine osnovna djelatnost poduzeća „Komerc-mali“ je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close