Službeno

Nakon štrajkova i pauze: Radnjici 'Dite' pokreću proizvodnju

Gospodarstvo / Flash | 05. 06. 2015. u 17:28 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzlanska tvornica deterdženata ”Dita” pripremila je proizvodne pogone i u ponedjeljak službeno kreće s proizvodnjom.

Radnici tuzlanske "Dite" široj javnosti u posljednjih nekoliko godina bili su poznati po problemima koje imaju i stalnom sudjelovanju na prosvjedima. Ovih dana prosvjede ispred raznih institucija odlučili su zamijeniti proizvodnjom.

Naime, nedavno su uključili strojeve i prvi put nakon dužeg razdoblja počeli proizvoditi sredstva za higijenu po kojima su bili prepoznatljivi u BiH i regiji.

''Mi smo obavili razgovore s određenim našim trgovinskim lancima, koje smo zamolili da proizvode "Dite" stave na police i na taj način pomognemo "Diti”'', rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Emina Busuladžić, radnica u "Diti" i predstavnica Sindikata radnika izjavila je za Fenu "da su oni izvršili analizu sirovina i deterdženata te da sve je spremno da u ponedjeljak 8. lipnja službeno krenu s proizvodnjom".

''Iz proizvodnje će izaći četiri kvalitetna proizvoda: Blic, Bronhocijev, Fas i Gril'', naglasila je ona.

''Radnici su sakupili par tona starog željeza, staru ambalažnu foliju u krugu tvornice i imaju namjeru to prodati, da bi kupili određenu količinu sirovina za proizvodnju'', istaknula je Busuladžić.

''S obzirom da "Dita" ima veliku zgradu, odlučili smo da jedan dio damo u zakup, te i na taj način osiguramo sredstva'', kazala je ona.

Predstavnica Sindikata je najavila da 30. lipnja zasjedala Skupština povjeritelja"Dite", koju čine radnici, banke, dobavljači, državne institucije, na kojoj se odlučuje o sudbini Dite za razdoblje koji predstoji.

''Mi pokrećemo proizvodnju da pokažemo da 'Dita' može da radi, da bi smo i povjeriteljima dali jasnu poruku'', poručila je Busuladžić.

Kopirati
Drag cursor here to close