Inicijativa

Namjerava li, i kako, Vlada FBiH zaustaviti odlazak mladih?

Gospodarstvo / Flash | 29. 10. 2015. u 11:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko inicijativa je pokrenuto i postavljeno više pitanja nadležnim institucijama danas na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koja je u tijeku u Sarajevu.

Prema ustaljenoj praksi, odgovori nadležnih najčešće stižu naknadno na jednoj od narednih sjednica Doma.

Obitelji odlaze

Izaslanica Vesna Saradžić, osim što je inicirala donošenje federalnog zakona o šumama, postavila je pitanje je li Federalna vlada svjesna sve većeg odlaska mladih ljudi pa i čitavih obitelji iz Bosne i Hercegovine zbog njihovog nezadovoljstva ekonomskom situacijom u zemlji, odnosno u Federaciji BiH i da li Vlada eventualno priprema strategiju za ublažavanje težine ovog problema.

Zašto Široki još nije na meteorološkoj karti

Izaslanica Segmedina Srna- Bajramović inicirala je izmjenu jednog federalnog zakona u smislu da osobe čiji mjesečni prihodi ne prelaze 40 posto prosječne plaće u Federaciji mogu dobiti status nezaposlenih i ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu putem biroa za zapošljavanje. Dosadašnji limit za brisanje s evidencije nezaposlenih su mjesečni prihodi veći od 25 posto prosječne plaće.

Izaslanik Slobodan Tomić postavlja pitanje zašto grad Široki Brijeg još nije uvršten na meteorološku kartu iako ima sve preduvjete za to.

Kopirati
Drag cursor here to close