Most nije sporan

Natječaj za Pelješki most u petak, najkasnije u ponedjeljak

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2016. u 11:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić najavio je u četvrtak kako će natječaj za odabir izvođača radova na Pelješkom mostu biti objavljen u petak, najkasnije u ponedjeljak, kao i da niti jedan ishod trenutne političke krize neće utjecati na realizaciju tog projekta, piše Hina.

"Natječaj će biti objavljen sutra 99,9 posto, najkasnije u ponedjeljak. Znači, Pelješki most nije sporan", rekao je Tolušić na konferenciji "Tri godine u EU - Rast i zaposlenost kroz politike EU".

Ustvrdio je i da se rasplet trenutne političke krize, odnosno preslagivanja hrvatske Vlade ili mogući novi izbori, neće ticati tog projekta, ali bi moglo bitno usporiti cijeli proces povlačenja sredstava iz fondova EU, navevši podatak da se ove godine treba raspisati ukupno više od 250 natječaja za sredstva EU.

"Tehnička vlada može raspisivati sve natječaje. I kada govorimo o natječajima za povlačenje sredstva EU taj dio nije sporan, ali se sustav definitivno usporava jer ne možete potpisivati odluke o financijskim opterećenjima. No, to se neće ticati Pelješkog mosta, jer do tada neće biti odabran izvođač radova i sve ostalo", izjavio je Tolušić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close