Natjecanje za mlade

Natjecanje za najbolju poslovnu ideju

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2012. u 16:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u suradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih poduzeća u RS, u okviru 'Globalnog tjedna poduzetništva' organizira natjecanje za najbolju poslovnu ideju pod nazivom 'Ostvari svoju ideju'.

Cilj natjecanja je podsticanje mladih osoba na samozapošljavanje kroz pružanje ne financijske i nefinancijske podrške u pokretanju vlastitog posla, priopćeno je iz ove agencije. Pravo učešća na natjecanju imaju mladi od 18 do 35 godina koji imaju mjesto prebivališta u BiH. Sudionici natjecanja trebaju dostaviti kratak opis svoje poslovne ideje, kao i popunjen poslovni plan.

Iz Agencije navode da ohrabruju timove da se prijave, te dodaju da je poželjno da se oko jedne ideje okupi više osoba koje bi se u nastavku natjecanja ocjenjivale kao tim. Jedan tim, odnosno samostalni podnositelj, može prijaviti samo jednu poslovnu ideju. Ista osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnositelj i biti član jednog tima.

Poslovne ideje koje se odnose na trgovinu, ugostiteljstvo, igre na sreću i financijsko posredovanje, neće biti razmatrane. Ocjenu pristiglih poslovnih planova vršit će Komisija po osnovu definiranih kriterija.

Tri nabolja poslovna plana bit će nagrađena novčanim iznosima od 750 KM, 500 KM i 250 KM. Nagrađeni poslovni planovi bit će medijski promovirani tijekom 'Globalnog tjedna poduzetništva' koji će se održati od 12. do 18. studenog 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close