U tijeku registracija

Nedjelja - zadnji dan prijave za proljetni Seed Forum

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2015. u 14:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je registracija kompanija iz Bosne i Hercegovine koje će nakon priprema sudjelovati na sarajevskom Seed Forumu 17. ožujka.

Seed Forum International je vodeća globalna investicijska platforma sa sjedištem u Londonu i preko 30.000 registriranih investitora u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji.

Firme širom svijeta koriste Seed Forum za stjecanje ulagača i iznalaženje kapitala.

Za ovaj Seed Forum su osim domaćih, među ostalim potvrđeni investitori iz Kraljevine Norveške, Švicarske i Italije. BiH je prva zemlja u regiji koja je dobila pristup, a posljednje je Kosovo. Prošli mjesec tri kompanije s Kosova, El Trafo Mont, ATI Kosova i Collection su prezentirale investicijske planove investitorima iz Štokholma.

''Ovo je bio značajan trenutak za nas jer smo se prvi put predstavili švedskim investitorima'', izjavio je menadžer firme iz energetskog sektora El Trafo Mont, Granit Kutllovci.

Nakon Seed Foruma u Sarajevu bh. firme imaju pristup investitorima u Londonu, Štokholmu, Oslu, New Yorku, te ostalim razvijenim tržištima.

Tipične investicije su u rasponu od 200.000 do 2.000.000 eura. Oko dvadeset posto kompanija koje uđu u investicioni proces su uspješne u stjecanju investitora.

Firme iz BiH se mogu prijavljivati sve do 15. ožujka, a dan kasnije, u ponedjeljak, se održava “Pitch Training” i izbor firmi. Glavni kriterij je potencijal rasta i ostvarivanja profita.

Kompanije mogu biti zrele, startup ili još neregistrirane, velike, male ili mikro. Idealna vrsta su firme kojima je cilj regionalna ili globalna ekspanzija.

"Pitch training" koji kvalificira kompanije i startupe za učešće na Seed Forumu je 16. ožujka u prostorijama Sberbanke u Uniticovom business centru.

Seed Forum se održava 17. ožujka u Sarajevu.

Kompanije iz BiH se prijavljuju ispunjavanjem kratkog obrasca dostupnog na www.seedforum.org. Asistencija i informacije se mogu dobiti na 033/209-617 ili sekretarijat@trzisnestudije.org, priopćeno je iz Seed Foruma.

Kopirati
Drag cursor here to close