Livno

Nezaposlenost najveći problem mladih

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2012. u 18:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekonomski problemi i nezaposlenost najveći su problem mladih u općini Livno, priopćeno je s Instituta za razvoj mladih "Kult", a temelji se na rezultatima anketnog istraživanja koje je provelo Vijeće mladih općine Livno od lipnja do kolovoza ove godine.

Po rezultatima toga istraživanja, kojim je obuhvaćeno 198 mladih osoba u dobi od 15 do 30 godina života, njih 5,56 posto živi ispod egzistencijalnog praga, odnosno ukupan mjesečni prihod njihova kućanstva manji je od 400 maraka.

Isto tako većina mladih (40,61 posto) smatra da su mogućnosti zapošljavanja u općini Livno loše, a njih 78,44 posto smatra da je potrebno imati dobre veze i poznanstva kako bi se uspješno zaposlilo.

Više od polovice ispitanika želi otići iz općine Livno ako im se ukaže bolja prilika, a njih 26 posto smatra da u Livnu nema budućnosti.

Nezainteresiranost mladih i alkoholizam najprisutnija su socijalno patološka pojava, odgovor je 69,9 posto ispitanih, a većina njih smatra da je razlog loša ekonomska situacija i nebriga društva.

Većina mladih (62 posto) nisu članovi nikakve organizacije ili skupine.

Većina mladih općine Livno živi u peteročlanoj obitelji, a svoje slobodno vrijeme većinom provode za računalom ili u kafićima.

Kopirati
Drag cursor here to close