GLAMOČIĆ

Nije zatraženo poskupljenje struje u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 22. 09. 2015. u 13:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedno od poduzeća iz sustava "Elektroprivrede RS“ zasad nije zatražilo poskupljenje struje u RS-u, potvrdio je danas član Regulatorne komisije za energetiku RS-a Ljubo Glamočić.

''Kakve će biti dalje aktivnosti, u ovom trenutku je teško prejudicirati'', rekao je Glamočić u obraćanju zastupnicima entitetskog parlamenta, koji su danas razmatrali izvještaj Regulatorne komisije za energetiku u prošloj godini.

Podsjećanja radi, Regulatorna komisija za energetiku RS-a je 30. lipnja ove godine, na vanrednoj sjednici u Trebinju, odlučila suspendirati, tj. odgoditi izvršenje ranije odluke i rješenja o poskupljenju struje u RS-u. Odluka je suspendirana do tumačenja nadležnih da je ova komisija mogla donijeti odluku o poskupljenju struje, ako je većina njenih članova u tehničkom mandatu.

Prethodno je Regulatorna komisija za energetiku u RS-u 11. lipnja donijela odluku prema kojoj je od 1. srpnja bilo predviđeno prosječno poskupljenje struje za kupce u sustavu javne opskrbe od 8,1 posto, a prosječno povećanje cijena za kupce iz kategorije domaćinstva trebalo je iznositi 9,4 posto.

Najave poskupljenja struje izazvale su primjedbe opozicije, koja je zaprijetila i prosvjedima građana protiv te odluke, koja je na kraju suspendirana.

Kopirati
Drag cursor here to close