Bijeg iz BiH

Novca ima, ali se čeka: Radnici i dalje spremni na odlazak

Gospodarstvo / Flash | 26. 12. 2014. u 09:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S namjerom da što hitnije riješi zahtjeve radnika firmi s poteškoćama, Vlada Tuzlanske županije jutros je razmatrala mogućnosti za odobravanje jednokratne socijalne pomoć u skladu s usvojenim Izmjenama i dopunama županijskog proračuna za 2014. godinu.

''Vlada je zadužila resorna ministarstva da do 13 sati, kada je zakazana izvanredna sjednica, u suradnji s Crvenim križom Tuzlanske županije iznađu zakonske mogućnosti za realizaciju jednokratne pomoći za 880 radnika firmi s poteškoćama s područja županije'', priopćio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanske županije.

S druge strane, radnici tviornica "Aida“, "Dite“, "Livnice“ i "Konjuha“, koji su u srijedu u jutarnjim satima krenuli pješke prema Graničnom prijelazu Orašje u namjeri da napuste BiH, još se nalaze u Coloseumu, u mjestu Ormanica, gdje su i prenoćili.

Potpredsjednik Sindikata radnika Aide, Hasan Užičanin, kazao je Agenciji Fena da radnici čekaju ishod izvanredne sjednice Vlade.

Dodao je da ih je sinoć posjetio premijer TK-a Bahrija Umihanić, koji im je rekao, kako navodi, sve ono što već znaju, "da novca ima, ali da se traži način kako da se isti prebaci".

''To nas ne zanima. Oni su imali tri mjeseca da nađu način za to. Ako Vlada riješi jednokratnu pomoć najvjerojatnije da se narod vraća, ali mi imamo zahtjeve kad dođemo u Tuzlu, da dalje nastavimo svoju borbu. Mi ne odustajemo od svoja tri zahtjeva'', poručio je Užičanin.

Međutim, kako je upozorio, ako informacija s izvanredne sjednice Vlade Tuzlanske županije ne bude povoljna za radnike, oni kreću dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close