Nemaju za servis

Obustavljeni svi letovi BH Airlinesa zbog nedostatka novca

Gospodarstvo / Flash | 12. 03. 2015. u 14:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obustavljeni su svi letovi jedine državne bosanskohercegovačke zrakoplove kompanije BH Airlinesa zbog nemogućnosti da se plate troškovi servisiranja zrakoplova, izvijestili su u četvrtak iz ove kompanije koja očekuje uspostavu nove vlade Federacije BiH i donošenje proračuna toga entiteta kako bi im se pomoglo riješiti nagomilane probleme.

''Sve operacije BH Airlinesa su suspendirane, jer smo ostali bez funkcionalnih zrakoplova u svojoj floti'', izvijestili su iz BH Airlinesa. Jedan od dva zrakoplova tipa ATR 72 koji je bio u funkciji, sletio je u utorak u Moenchengladbach u Njemačkoj radi servisiranja, dok je drugi zrakoplov mjesecima prizemljen jer domaća zrakoplovna kompanije ne može platiti 200.000 eura za njegovo servisiranje.

U BH Airlinesu se nadaju povratku jednoga zrakoplova i nastavku letova za Zuerich već ovoga vikenda što je jako neizvjesno. Let prema Beogradu je otkazan, dok su letovi za Kopenhagen trenutačno još uvijek na rasporedu sarajevske zračne luke.

Funkcioniranje BH Airlinesa je privremeno omogućeno tijekom veljače jer je odlazeći sastav vlade Federacije BiH postigao dogovor s leasing kućom HETA da ne blokiraju račune BH Airlinesu zbog neizmirivanja obveza za kupljene zrakoplove u iznosu od osam milijuna eura, prenosi Hina.

HETA-i je obećana uplata oko 250.000 eura do kraja ovog mjeseca, a bh zrakoplovnoj kompaniji su zauzvrat deblokirani računi. BH Airlines očekuje da će nova vlada Federacije BiH, oko koje se vode politički prijepori nekoliko stranaka, predložiti proračun u kojemu će biti sredstva za izmirenje dijela dospjelih dugovanja od 13 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close