160 milijuna

Odobren kredit za dionice u Zenici i između Počitelja i Buna

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2015. u 10:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH i Ian Brown, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas Ugovor o zajmu za izgradnju dionica autoceste Počitelj – Buna kao i nastavak izgradnje dionice Zenica jug – Zenica sjever potpisali.

Također, ovom prilikom Jasmina Bučo, direktor JP Autoceste FBiH i Ian Brown, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o implementaciji projekta.

Vrijednost ugovora za izgradnju navedenih dionica iznosi 160 milijuna KM.

"Ovaj ugovor je prvi pozitivan korak rada nove Uprave i značajan je jer pokazuje našu spremnost i sposobnost za kontinuitet izgradnje novog investicionog ciklusa na Koridoru Vc. Sredstva za 11 novih kilometara autoceste su osigurana u rekordnom roku od mjesec dana. Inače procedura za dobivanje ovakvog kredita traje i do godinu dana. Početkom godine pokrećemo natječajnu proceduru za izgradnju autoceste Počitelj – Buna i nastavka izgradnje dionice Zenica jug – Zenica sjever", istaknuo je Bučo.

Dionica na jugu je relativno jednostavna za izgradnju dok je dionica Zenica sjever-Zenica jug iznimno zahtjevna s aspekta geologije i predstavlja jednu od zahtjevnijih na Koridoru Vc. Početak izgradnje navedenih dionica očekuje se sredinom 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close